mandag 11. mai 2009

Blogging, media og russ

Etter drøye to måneder som blogger har jeg gjort meg noen betraktninger...

Noen har store ambisjoner med sine blogger, men de fleste vil jeg tro tilhører samme kategori som meg;
Finne andre med samme intresser og hobbyer som man kan gjensidig inspireres av.
Og de fleste av oss lever i en hektisk hverdag, hvor besøk og kontakt med venner og familie begrenser seg til helgene.....
skulle tatt seg ut om alle sy-prosjekt, oppussingsobjekter og strikketøy ble dratt fram og lagt ut i det vide og brede om da ja......nei da er det jammen godt å ha et slikt bloggesamfunn hvor man kan få gjort det.....
Og jeg kunne ærlig talt ikke ha drømt om alle dere flotte jenter der ute.....
tusen takk til alle dere som deler, roser og kommenterer!

Noen (de fleste...æhh) er utrolig flinke til å ta bilder, det er ikke jeg, men jeg har lovet meg selv at jeg bare skal bruke bilder jeg selv har tatt (så langt det lar seg gjøre da..)
Jeg synes det er utrolig inspirerende med flotte, proffe interiørbilder og mange av dere er kløppere til å finne slike og dele de med oss andre.
Så det er ikke sånn og forstå at jeg ikke liker det, for all del, men jeg synes bloggen min skal utrykke min personlighet, og dårlige fotokunnskaper er en av de...*sukk*
Men ett av mine motto er "learning by doing" så ja, jeg holder da på.....

Jeg ser at jeg skriver like mye som jeg skravler...så for å komme til poenget og kommentar til det øverste bildet:

Noen av oss bloggere utmerker seg spesielt med sin kreativitet, og en av disse er Veronica Med sine fantastiske skilt har hun sjarmert seg inn på listen over de 100 beste bloggshoppene i Norge. En kåring Bolig Pluss har foretatt!! En velfortjent plass til ei dame som har ett lidenskapelig forhold til det hun holder på med, og ikke minst teft og sans.

Tror du jaggu ikke hun har fått drømmejobben sin også, som ett direkte resultat av blogginga.....

De fleste av oss nøyer oss med å plundre og kose oss med bloggene for vår egen del, men eksempelet over kan stå som et symbol på den medietiden vi lever i .......


Og når jeg er inne på medier...
de som har fulgt med på bloggen min en stund, vet at min eldste er PR-sjef i Hovedrussestyret. Et verv som innbærer å svare på henvendelser fra Media.....en mors skrekk, tenkte jeg!
Krigstyper i løssalgsavisene sørpå med FYLL, BRÅK, VOLD og alskens forferdeligheter gjorde meg ikke akkurat roligere.
Men jeg må si jeg synes det har gått over all forventning!!
Kanskje det er trøndernes treghet som gjør det...ikke vet jeg, og ikke bryr jeg meg heller, utover det å prise meg lykkelig!!
Og når dagens repotasje i Adresseavisen har en så positiv vinkling på saken, så senker mor skuldrene og sender telepatiske kyss og klem til forsker Stephen Dobson

(Men synes i anstendighetens navn han kunne ha droppa den snusen under leppa før fotografering da....om jeg skal koste på meg å være pirkete i all positiviteten)


Daniel Espenes Norum (t.v.), Sara Dorothea Refseth Wæraas og Tarjei Myhre Espeland mener russefeiringen er inkluderende og ei viktig markering av at mange år på skolebenken er over. Foto: JENS PETTER SØRAA

– Særlig er det de eldre som skuler på oss når vi er i russeklær, sier Daniel Espenes Norum. Sammen med Sara Dorothea Refseth Wæraas og Tarjei Myhre Espeland går han siste året på Ringve videregående skole og har kommet omrent halvveis i feiringen.
De mener enkelte negative hendelser har gitt russen et ufortjent dårlig rykte.
– Det er synd at noen få gjør hærverk og går over streken. De ødelegger for alle andre, sier Refseth Wæraas. Hun mener russetida skaper samhold og er viktig sosialt, og hun får støtte av forskere. Førsteamanuensis ved Høgskolen i Lillehammer Stephen Dobson har forsket på russefeiringen og mener fenomenet har mange positive trekk.
– Nyttig læring
– Gjennom feiringen lærer russen seg sosial omsorg, og de tar vare på hverandre denne tida, sier Dobson. Han fulgte en gruppe russ over ett år og konkluderte med at de positive resultatene av russetida er langt mer fremtredende enn de negative. Særlig pedagogisk mener Dobson markeringen er viktig.
– Mange avgangselever jobber mot denne feiringa i ett år, og underveis bygger de opp en uformell nyttig kompetanse. De lærer seg å sette grenser og gjennomfører en form for selvutvikling, sier Dobson.
Han mener russefeiringa har en mye større verdi enn vi nordmenn er klar over. Selv kunne han godt ha tenkt seg å overføre den norske tradisjonen til sitt hjemland England.

Ha en flott dag alle sammen!
Klem fra meg!


15 kommentarer:

Randi sa...

Måtte bare legge igjen en liten hilsen etter å ha vært innom bloggen din. Er utrolig imponert over hvor flink du er å skrive og hvor gjennomført du er på interiørfronten. Skulle gjerne ønsket meg et lyst og gjennomført hjem, men i virkeligheten har jeg et hjem med ting fra hist og pist. Så jeg får fortsette å stikke innom din blogg og drømme meg bort..

Monica sa...

Jeg syntes dette var helt herlig skrevet. jeg er også veldig opptatt av at bloggen skal være personlig, det skal være mitt hjem og mine tanker og jeg tar uprofosjonelle bilder selv som jeg deler med dere:) Men slik er jeg da en gang og selv synes jeg vi uprofesjonelle tar lekre og ikke minst inspirerendes bilder og dete r det som betyr noe for meg. Du hadde skrevet det så nydelig atte:) Veldig fint det som stod om russen i avisen og veldig herlig å se den vinklingen, det skal du være stolt av. :) Ønsker deg en nydelig dag:)

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann.
Tusen takk for skrytehilsen i bloggen min, det er så gøy å få slike tilbakemeldinger (selv om jeg ba om det...) Likte dette innlegget ditt og jeg også liker å bruke egne bilder. Har et brukbart kamera, men det er ikke alltid fotografen er like brukbar...

Uansett; alltid like koselig å få kommentar fra deg. Ønsker deg en fin uke. Klem fra Jannicke

Jannickes Hjemmekos sa...

PS! Det er kun du som mamma som ser at gutten hadde snusleppe, men skjønner hva du mener.

Havfruen sa...

For et flott innlegg!!!! Men jeg kan ikke si at jeg har tenkt at du har dårlig bilder? Tullprat!!
Enig i at det er best å bruke egne bilder som man selv har tatt. Stor sett gjør jeg også det, bortsett fra når vi er på boxertreff og Gubben tar helt av. En blogg skal gjenspeile en selv, noe stort sett alle de jeg er innom gjør. Man merker humor og personlighet i bloggen og på kommentarer!! Så det er herlig blogglandia vi er i:)
Den flotte russesønnen din kan du være stolt av..med eller uten snus:)

Her er det vestavær delux, vært på tur med regnbukse og caps, nå skal det fyres. Værstasjonen sier SOL og høytrykk..la oss håpe den får rett!!
Ha en super mandagskveld!!
Varm klem fra meg:)

Linda sa...

Han gjør en viktig jobb gutten din!
Vær stolt av ham!...kjekk gutt !
Ja Veronica har gjort det godt med skiltene sine!..artig det!
Det bolig pluss fikk jeg maken til å kjøpe med til meg i dag, må ha litt sykekos vet du ;O)
(Formen er ganske så stigende så det er ikke så synd på meg lenger ;O))
Men iallefall så hadde jeg blade fra før..men får vel kanskje bytte det siden det ikke er åpnet.

Klem fra Linda

Havfruen sa...

Neida...ikke flere kroppsdeler..holder oss til hodet!!
hehe...men så er det åpent å ja..
puster lett!!
Gnatt fra meg:)

Anonym sa...

Syns du er kjempekreativ jeg, blir alltid imponert og inspirert av det du skriver el det du viser frem:-)
Er alltid en tur innom, du er dyktig!
Ha en god natt,klem Hege.

Ida sa...

Så utrolig flott innlegg! Det viktigeste når man skriver en blogg er å skrive den for seg selv - publisere det man selv vil ha og vise de bildene man selv vil vise frem. Jeg pynter jo og overveier ordene litt før jeg publiserer for å gjøre leseren mer inspirert osv. Men i bunn og grunn gjør jeg alt av egen interesse, de gangene jeg føler at bloggen blir ett press og en forventning så tar jeg meg en pause! Blogging skal være givende og gøy - ikke noe man skal ha dårlig samvittighet over !
Syntes bloggen din er kjempefin jeg - også er du jo en såååå herlig dame! Så senk skuldrene og la dine 'påståtte' dårlige kameraerfaringer være endel av sjarmen :)

Kjekk gutt du har - rart å tenke på at dette er 10 år siden for min del :-) Syntes ikke det var lenge siden jeg pusset gangfelt med tannkosten min :)

Ha en kjempefin tirsdag! Klem

Janne sa...

Bra skrevet.. Tror du har rett i det du skriver om hvorfor de fleste av oss blogger. Kjenner selv jeg slites litt oppi alt dette. Viktig for meg å ikke bli for materialistisk - selv om jeg liker å stelle litt fint rundt meg..

Hjerterom sa...

Flott inlegg!
Synes du har en flott blogg!
Synes du er så flink til å skrive,noe jeg ikke er(korter det veeldig mye ned)
Personlige bilder er best synes jeg,trenger ikke se så proft ut :)
For en kjekk gutt du har da!!
Ha en fin fin uke.

Klem Siw

Forførende Farger sa...

Jeg likte innlegget ditt!
Men du ga meg også litt dårlig samvitighet...
Jeg har ikke lagt ut et eneste bilde fra mitt eget hjem, eller som jeg selv har tatt.
Alt av bilder forsvant i brannen, og pcene ble også så skadet, at jeg ennå ikke vet om noe kan reddes på hardiskene. Alle våre kamera gikk samme veien. Så her sitter jeg med en lånt foreningspc, som jeg ikke vil legge igjen alt for mange private spor på og ingen kamera..
Enn så lenge blir det bare "lånebilder" men når gjennoppbyggingen kommer ordentlig i gang, skal jeg anskaffe nytt kamera.
Russeinnlegget var også bra. Kua må ikke glemme at den selv har vært kalv en gang!

Ha en fortsatt fin dag!
Klem

Veronica's hus sa...

Hei snuppa, så søt du er da:))

Synes du tar fine bilder jeg Gunne.
Du skriver utrolig bra da, det er jo alltid hysterisk morsomt å komme inn til deg:)

Daniel gjør seg stadig like flott i avisa:)

Ringer deg ang harrytur jeg.

Stor klem fra meg

Unknown sa...

Heisann!
For et herlig innlegg! Jeg er så enig som det går an :) Godt at det er flere som ser på det på samme måte:)
Du har en herlig måte å skrive på, og jeg blir i godt humør av å lese bloggen din:)

Keep up the good work:)
Klem Linda

PS Sønnen din er en flott representant for ungdommen:)

yanmaneee sa...

supreme new york
balenciaga
kyrie 3
jordan shoes
nmd
supreme clothing
air jordan
adidas yeezy
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2